Najveca razlika izmedju keca i dvojke po mom misljenju je tempo. Jedan nivo u kecu je mogao da traje danima, sto je odgovaralo hrccima kao sto su Losmi i Ober npr.
Prosto, postoji nacin da se usancis tako da komp ne moze ni da ti pridje, onda polako posrces sve resurse, izgradis kriticnu masu carriera, battlecruisera, guardiana, cega vec i attack-move na protivnicku bazu cisteci sve pred sobom.
U dvojci su to izbegli ili vremenskim ogranicenjem misija, ili nasumicnim spawnom necega sto treba da pokupis/odbranis na drugom kraju mape tako da stalno moras da budes spreman da izletis ili eksponencijalnim rastom jacine i broja neprijatelja, npr. nydus kanali.
Naravno da moras da se utvrdujes i branis ali to ne sme da traje zauvek kao sto je moglo i u kecu i moras ponekad i poluspreman da istrcis iz baze, cak iako nisi siguran da mozes da pobedis sve na sta naidjes. Tu nastupa vec micro.
@Draugdur: Ako igras na hard, ne znam kako te nije namucila ona poslednja misija sa protosima kad moras da pobijes surnjajest badziliona zergova. Pauze u mojim pokusajima da je predjem su se merile danima, sve zbog moje frustriranosti kad god sam je igrao. A poslednju sam zapravo jednostavno presao, Psi Disruptori + Siege Tenkovi na onom brdu, nekoliko squadrona letelica da unistavaju nyduse i onaj kristal sto ubija sve okolo kad mi posalje vazdusnu invaziju sa ledja. Mislim da sam jednom samo ucitao.
@Relja: Najbolji upgrade mi je bilo ono za automatskik gas jer sam samo trcao po mapi i pravio rafinerije bez Command centra ili bunkera. Posle nje mi je ona da mozes po dve bilo koje jedinice da gradis odjednom, ona sto spaja dva add on-a. I u misijama protiv Zergova Psi Disruptor a protiv Protosa onaj upgrade da Marauder kad pogodi, usporava u nekom radijusu. To je kidalo. Bio mi je koristan i onaj top na Command Centru, jer mi onda glupi komp ne harrasuje radilice kad napravim neku ekspanziju sa strane, nego se zatrcava pravo na Tvrdjavu.
I Mercenary jedinice su mi spasle zivot milijardu puta. Sjajna ideja.
Inace, zao mi je sto ne postoji vise "herojskih" misija poput one sa ghost/spectrovima.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.