od Nimerija u Pet Apr 29, 2011 8:45 pm
Meni se serija uopste ne dopada, prosto je smarajuca. Jednostavno, nista mi nije zanimljivo, ne drzi paznju i gledam bukvalno zbog knjige jer me zanima da li ima sanse da se ipak poprave.
Sve ono sto savrseno oslikava karakter likova su izbacili a ubacili po meni neke potpuno nebitne stvari. Konkretno mislim na recenicu: '' To si trebao biti ti.'', koju je Ket uputila Dzonu, zatim nagovaranje Neda da ide na jug posle Lisinog pisma, pa trazenje dozvole od Deni za sex od strane Droga isl. Kako god, i dinamicnost u seriji mi je suvise vestacka, kao zelja da se sve strpa u par minuta i mislim da se time jako puno gubi. Ok, kapiram ja da serija nije isto sto i knjiga ali cinjenica je da su pojedine izbacene recenice sto puta efektnije u oslikavanju karaktera i odnosa nego sto ubacenih scena i izmisljenih konverzacija. Ono sto treba da se prikaze oni izbace a ubace mnostvo drugih scena i konveracija koje oduzimaju vreme a pri tome su jako, jako lose.
Sto se tice glumacke ekipe, jako puno je propusta. Meni se licno dopadaju samo Drogo, Arja, Bren, Tirion, Bendzen Stark i Deni moze da prodje. Lena bi po meni bila bolja kao Ket, pogotovo sto su odabrali isuvise staru glumicu za Ket, izgleda starija od Neda bar 10 godina.
Sto se tice kostimografije, zameram najvise sto sva odeca u Vestrosu izgleda previse ofucano za njihov stalez.
NAdam se da ce se nesto popraviti ali nesto ne verujem previse u to.
''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''
William Wordsworth