Ne da mi se da kucam nešto ozbiljnije, samo reč-dve. Obzirom da je matori pedofil pisao serijal sa namerom da bude neizvodiv za bilo koji vid ekranizacije (above Hollywood) nije loše, uvek može gore. Relativno verno serijalu, isuviše konfuzno za nekog ko nije čitao ASOIAF (ali je, recimo, čitao Džordana i nominuje sebe za kolac u jetru). Godinama propovedam PLIV svim živim prijateljima i gledam ih kako zevaju, izlazi prva HBO epizoda i odjednom me svi panično zovu na mobilni da im objasnim šta se koj kurac dešava, ko jebe sestru a ko brata, čije je čije kopile i zašto su vukovi veći od ponija.
Cast:
Ned - Bean je sasvim solidan (nije preživeo ni jednu svoju ulogu do sad, osim u Roninu gde glumi malu vaginu).
Tirion - teško da je moglo bolje. Dinklidž je svecki
mega car.
Stark klinci - meni odlični, pogotovu Arja.
Kejtlin - this spring, on HBO, winter is coming. Along with early snow and menopause. Što neko reče, makar smo pošteđeni golotinje. Za sad.
Snow - u principu to je to. Pomalo podseća na onu curu iz Placeba, ali je ok.
Deneris - bilo bi veoma gej žaliti se na nju.
Viseris - nešto mu fali. Biće da je to spektakularni odlazak iz serije.
Kingslejer - Evo... evo
opet sam se iznervirao. Nikolaj Waldau... wtf?! Jesu producenti hteli da izvedu neki zajeban twist? Kraljeubica kolje ludog Erisa
nosem!? Grom, smrt, pakao, anal fisting. I njemu nešto fali, recimo da mu oseku jaja umesto šake pa da se
kompletira. Nema ni
K od
Kingslejera. Ni
Karizme, ni
Karaktera ni
Kurca, na kraju krajeva. Ima frizuru koju je moj otac nosio šezdesetih i nos kojim otvara tunjevinu i ženska srca.
Sersei - šteta. Mlako. Odlična glumica, pogrešna uloga. Nešto jednostavno smrdi; kao da nije čitala serijal nego samo scenario. Sersei lanister je kučka sa apetitom za uništavanje i permanentnim PMSom, dok Lena sve vreme izgleda kao da je slomila nokat i nije srećna zbog toga.
Robert - vrlo bolji, odličan.
Džofri - zamišljao sam malog kao seosku džukelu - glup i veoma zloban. Onaj klinac izgleda disturbing, to je valjda dovoljno za sad.
Ilirio - nedovoljno masan, na svim nivoima.
Mormont junior - A+
Drogo - Emo-anal rapist.

To je valjda pun pogodak?
Upravo mi se skinula druga epizoda, nešto više o utiscima kad odgledam. Pozdrav svim ljubiteljima PLIVa i masturbacije pred spavanje.