Jel citao neko doticnu knjigu? Bas bih hteo sa nekime da podelim misljenja... Sad se blizim kraju knjige od 700 i nesto strana i sve se plasim da ce se zavrsiti cliffhangerom, jer prica ne ide brzo. Sto nikako nije losa stvar, jer bas ima prilika da se prica lepo razvije, kao i likovi. U svakom slucaju, koga interesuje, prica pocinje kako legendarni Bard/Wizard Kvothe prica svoju pricu, odnosno kako je postao figura o kojoj se pevaju balade i prica svuda. Tako da prica oscilira izmedju 'sadasnjosti' i njegovog detinjstva/adolescencije. Ono sto razlikuje Name of the Wind od ostalih fantasya je sto uopste nema (za sad) one bum tras akcije (koju ja volim, mind you), delimicno zbog toga sto je svet u kome se desava knjiga veoma low magic, a delom zato sto je Kvothe (glavni lik) samo taj tinejdzer bez nekih posebnih moci i magicnog oruzja. Veoma je lepo napisana knjiga, veoma su dobri prelazi izmedju sadasnjosti i proslosti, i veoma lep stil pisanja ima Rothfuss i naravno veoma zarazno. Knjiga pocinje tako sto predstavi Kvothea u tom fantasticnom svetlu, nabraja sta je sve radio, i onda sam kroz celu knjigu iz fazona PA KAD CE VISE TO DA URADI.
Jedina zamerka je sto mislim da je previse paznje posveceno razvoju Kvothea, a premalo ostalim likovima. Mislim ok, on je jedini glavni lik, ali o ostalim likovima se malo zna... Ali ima ih sjajnih, u svakom slucaju.