Za ovi igru sam davno čuo, ali nije bilo pirata, pa sam mogao da igram samo demo. Sada je najzad , pa sam krenuo da pikam. Ako ste kadri da vidite dalje od , i ako ste DnD fan, ova igra će vas brzo zaraziti.
Dakle igra koristi d20 sistem, pojednostavljen, ali fenomenalno implementiran. Ograničeni ste na po 3 rase i klase, skills ne postoje, a feats i spells liste su redukovana. Ali zato ove žrtve (grafika i jednostavniji sistem) su omogućile da sve ostalo bude raznoliko, prijemčivo i dinamično. Dobar AI, izazovne borbe, to su stvari koje u modernim RPGovima više ne postoje. U suštini igra je dungeon crawl, ali meni kao velikom protivniku hekendsleša to uopšte nije smetalo da se uživim u igru. Podseća na ToEE po preciznoj implementaciji 3.5 pravila, i na matoru Dark Sun igru po izvedbi.
Svakako topla preporuka, ako vam se igra nešto ovako trk na , odvojte deset minuta da proučite pravila i FAQ, i onda uživajte u old school frpovanju udobno zavaljeni u svoju stolicu. Evo i malo gejmpleja za kraj: