Prvo, da je dobar ko Witcher, meni lično definitivno nije.
Sada ću haotično da nabrajam šta mi se sviđa, a šta ne.
Ne sviđa mi se što kod nekih questova nema očiglednog pointera gde treba ići. Slažem se da treba stimulisati igrača da se uživi u svet i malo pamti, ali grad je malo haotično "izgrađen", te se teže snalazim, naročito kada su ulice veštački pregrađene, pa da bi došao na tačku koja je na 10 metara od mene, moram da obiđem krug od dvesta, naravno virtuelnih. Dakle, ne mora quest markeri za nešto što se ne za gde je, ali recimo kada me šalje u "kafanu tu i tu", u kojoj sam već bio, mogao bi da mi pokaže gde beše ta. A to radi samo ako si na istoj mapi gde se dotična nalazi.
Levelovanje, posle malo svikavanja, je osveženje. Raspoređivanje pointsa mi je zanimljiv, mada trenutno malo hodam po mraku, jer ne želim da spoilujem virenjem u net u koje se veštine isplati ulagati. Za sada mi se čini da sam straćio Amazonki poene na bowyer-i, jer sami sastojci za longbow npr ne koštaju uopšte toliko manje nego longbow na gotovo. A strele npr ne mogu da se prave na terenu, to je malo glupo.
Ali dobra stvar mi je što mi se čini da ranged weapons nisu potcenjeni kao u standardnim ADD forama, trenutno sam na party koja ima prilično generička oružja i nekoliko longbows, i oni mogu dobro da odvale, isto ako ne i više nego melee weapons.
Smrdi mi što svi protivnici jurnu na najmanje oklopljenog. Jeste da igru čini teže, ali to uvek naravno bude neki caster, kao npr ova elfica koju trenutno vučem, jer mi se sviđa kako riba izgleda

Šta još reći..aj malo vi.