reinstalacija sistema je rešenje zato što je to jedini način da se sistem dovede do stanja kada najisplativije koristi resurse. dakle, kada je instalacija takva da on obavlja samo onaj posao koji je zamišljen. većina programa koji čiste windows ustvari samo pretražuju temp folder i uporedjuju listing instaliranih apllikacija sa registry unosom, pri tom brišući samo očigledne viškove. registry je zajebana stvar (otprilike je korisna koliko i potencijalno opasna i štetna, što je M$ poslovna politika).
@S
nemam ni[ta protiv nafuranih tipova kojji kupuju laptopove da bi pozirali. mislim, koga boli kurac za to? niti imam nešto protiv laptopova (pobogu i ja imam jedan
). nego se prosto radi o tome da su lapotopovi skuplji od desktopa - za istu snagu ti treba dva tri puta više para, a opet, snaga ti treba za dve do tri stvari. jedna je igranje novih igara, druga je renderovanje, i treća je simuliranje čega god a za to se bar za sad ne koriste PCijevi (TESLA će to promeniti doduše). za igre ti je ok i desktop od 400-500 evra, pa i manje, ako ideš na polovne varijante i ako te boli dupe da teraš krajzis u fulu na 100fpseva. za ofis ti je dovoljan komp od 200evra, kao i za mediabox. najeftiniji laptop je otprilike kao desktop mašina za igru. eepc i ostale zajebancije ne računam, jer na njima i kalkulator ume da zabode ako mu se ubaci XP, a linuks je nepoznanica za mnoge. dakle, radi se samo o bacanju para. a kriza je. ili mi tako kažu.lapotop je prenosni računar. prenosni. dakle, prenosi se. dakle namenjen je nekome ko je u pokretu. ne debeloguzom notingmenu koji sedi u svojoj sobi po ceo dan, puši drogu, jede batake i serenda o ekologiji.
@notingmen
šatori su ti sranje. mogao si ono i u paintu da projektuješ. i prestani da kradeš ideje po pijaci