mene je malo pochelo da smara to shto se non-stop dize neka drama i kao neko umire a svaki chas ubrizgavaju klerinu i adamovu krv i ljudi odma ozviljavaju.nije mi jasno u chemu je sad problem, piter samo treba da bratu svoju krv i sve je ok poshto em ima tu mocj em se secja svega kako se koristi ...
nego hteo sam da probam da nabrojim koje sve mocji ima piter:
regeneracija - od kler
letenje - od brata
radioaktivnost (bacanje emp kugli) - od sprega
telekineza - od sajlara
supersluh - od sajlara
super snaga - od niki
prolazak kroz zidove - od DL-a
kontrola elektromashina - verovatno ima i to - od majke
nevidljivost - od onog lika
struja - od el
zaustavljanje i putovanje kroz vreme - od hira
crtanje buducjnosti - od ajzaka
chitanje misli i kontrola uma - od meta
nedoumice:
mocj onog lika sa haitija(kako god se ona zvala) - pitanje je dal to moze da upije i dal je to mocj uopshte tj da niko oko njega nam mocji ...
sajlarova mocj da vidi kako neshto tachno radi-bio je blizu njega, kako to nije dobio.u stvari mozda i jeste al necje ljudima da skida skalpove
... mislim jebote dal neko moze da ga zaustavi ... verovatno nisam sve ni nabrojao.. idem sad na net da vidim shta sam propustio ...
izgleda da sam dodao ja malo, neshto slabo rachunaju mocji koje je dobio od sajlara ali dodaju jednu (kao prvu koju je pokupio) od Charlsa Devoa dok ga je lechio i to je precognition dreaming .. to sam zaboravio ...
josh samo da od moli dobije ono za lokaciju ljudi i od maje ono za ubijanje i mislim stvarno na shta cje to da lichi
Moyers: What happens to the idea of the dignity of the human species if population growth continues at its present rate?
Asimov: Democracy cannot survive overpopulation. Human dignity cannot survive it. Convenience and decency cannot survive it. As you put more and more people into the world, the value of life not only declines, it disappears. It doesn't matter if someone dies. The more people there are the less one individual matters.