od mnb u Sre Jun 27, 2007 1:26 am
Sve hocu da spomenem, a uvek zaboravim jer mi svako malo nesto odvrati paznju, kako se sa nekom nostalgijom secam knjizare u Jugoslovenskom dramskom, te knjizarice u najbukvalnijem smislu te reci u ulici Cara Lazara. Nisu bile zanrovske knjizare per se; no pocesto sam u njima nailazio na kakvo prijatno iznenadjenje u smislu antikvarnih knjiga ili na engleskom. A svakako su bile snabdevene Polarisovim izdanjima, a iz odredjenih razloga sam podrazumevao Znak Sagite ( pitam se zasto ). Oh takodje i jedno vreme knjizara na koju bih prvo naleteo kad dodjem u Beograd. Ona preko puta ulaza u Zeleznicku stanicu, recimo, pored odredjenog bioskopa. Eh, to su bili dani, kada si se morao boriti za svoje parce kvalitetne literature. A ne danas kada na svakom cosku, ma nemogu... razmazena derista... gundj... smece od knjiga...
Uzgred, knjizara u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu, nekada Maicina knjizara ima veliki popust na Lagijunina i Alnasamarijeva izdanja. Ko je zainteresovan, slobodno neka proveri. A i LIGHTMATH bi trebalo da je izdao prvu knjigu Rajtove trilogije; tamo su imali prethodna njegova izdanja.
@oni kojima je cini mi se ove nedelje rodjendan: Srecan rodjendan! A da je meni da sam gotovo cetiri puta mladji i da mi je rodjendan i da negde ima nesto sto zelim ne bi mi smetala ova jara. A sem toga, ovo nije nista! Trebaliste videti, cini mi se u leto 63-e, e, to su bile toplote! Secam se, kao da je juce bilo ( i mnb upada u dugacko trabunjanje o starim, dobrim danima )...
@oni koji ne razumeju aluziju za Znak Sagite: Ukoliko imate koje od ranih Knezevicevih izdana, dobrano ih ispregledajte, i sve ce vam se samo kasti.
Luk ( Van Hansis ): To sto smo imali, bilo je tako kratko ali i tako dobro i nikada necu to zaboraviti...Ali ako ostanes sa mnom sva ce vrata biti zatvorena. A ako i budu otvorena, moja kolica nece moci da prodju kroz njih...
Noa ( Dzejk Silberman ): Da probam da ti objasnim u terminima koje ces razumeti: Snajder... you're full of it.