Ocekivao sam vise od ove knjige. Gozba za vrane mi je bila dosadna zbog chaptera u kojima se malo cega desava, isti slucaj je i ovdje. Na primjer, iako mi je Quentin vremenom postao drag lik jer me podsjeca malo na mene svojim osobinama, ispada da je samo bitno ono sto ce se desiti u Meereenu, a ne toliko njegovo putovanje. Jbg, nije mi zanimljivo 100x procitati od njega kako je sudbina Dorna u njegovim rukama, kako tezak teret nosi itd. Jedino efektivno poglavlje je u stvari ono njegovo poslednje.
Tyrion je previse zanimljiv i kompleksan lik da bi preko njega Martin opisivao istocnjacke predjele
. Povezivanje njega sa Mormontom je ok, ali ona Penny je po meni nepotreban lik. Ne znam, preskocio je 4 knjigu i izostavio Tyriona iz iste da bi na kraju napisao ovo?! Nisam odusevljen njegovom pricom.
Ma, na kraju ispade da su mi se svidjela samo posljednja dva tri poglavlja, Jon i Theon(koji mi postaje sve drazi lik).
Nisam siguran da li ce sljedeca knjiga ispuniti visoka ocekivanja jer je radnja prezamrsena, prevelika a sve to zbog brojnih PoV likova. Mislim da ce se pogubiti i da necemo dobiti spektakl. A ja ga ocekivao u ovom dijelu.
I da, jebo ga Daario.