Kakva sargarepa u ajvaru, kakav patlidzan? Ajvar se pravi samo od paprike i paradjza, bar u mojoj familiji I zaljuti se lepo, fino, da bridi jezik vec kad uzmes teglu u ruke bey probanje.
Inace, Ajduce, moja majka porucuje da ona drzi ajvar u rerni jednu noc (10-12h) i posle ga zalije vrelim uljem. Isto vazi i za pindzur. A najnoviji trik da izbegnes rernu i isusivanje jeste da odmah teglu dobro zatvoris i okrenes je da stoji na poklopcu.
Ja sam za sada zaduzena za kuvanje papricica (onih malih, jagodicasto-okruglastih) u saftu od paradajza... mmmmm...
Dina, dobila si karma-plusic od jos jednog ljubitelja pindzura.
Daine, znam da mi je majka pricala da su njeni u Banatu cuvali meso tako sto su ga redjali komad po komad i zalivali mascu, a cini mi se da je taj recept primenjen i u Bgd za vreme cuvenih restrikcija struje devedesetih.