Dobro, sad sam igrao malo vise taj demo, svidja mi se. Jedino da se naviknem na driblinge... svake godine menjaju kako se izvode driblinzi, smorili su. Sad mogu da se izvode manuelno, dakle, kao u mortal kombatu, napred napred desno nazad u krug A B C
, a mogu i preko shortcuta na desnom analogu. Boljke PES10 su prevazidjene, dakle, nema vise kriminalaca od sudija i idiota od golmana. Konacno su vratili sudijsku prednost, mada je to jos nekako slabo i mrsavo, nefunkcionalno, za razliku od nove FUFE gde je to super. Ali tu su i nove boljke. Primetio sam da se igraci jako lose postavljaju pri branjenu slobodnih udaraca (bilo sut bilo centarsut u 16rac). Recimo, Robben mi je, kao AI, 4 puta izvodio slobodnjak iz blizine. Sva 4 su bila gola. Jedan direktno, a tri puta lopta ide u stativu i Bajernovi igraci kupe otpadak i daju gol.
Al da ne bude sve tako crno, lakse sam i ja davao golove iz slobodnjaka. Kako sam zazuvao sa Alvesom sa 35m, u PES10 mi je trebalo 3 meseca da se ustosim da budem opasan odatle. Zatim, treba reci i da AI igraci reaguju nekad lose i ruzno kod tih visokih lopti u prostor, propustaju ih lagodno... kao i da je sad sa tim loptama u prostor koje idu slobodnije, problem to sto ti kompjuter ne izabere automatski igraca koji ide ka njoj. On izabere nekog igraca za kojeg je umislio da je lopta njemu upucena, iako je on nekad daleko od nje, ja bih da idem sa onim koji joj je blizu, onda tu stiskam dugme za promenu igraca, onda on opet automatski bira, i tu se zbrljamo.