od Kessa u Uto Jan 13, 2009 6:00 pm
E sad na svu onu vasu malu pricicu oko fizike i to, pa mislim, mozda ste ipak nesto ako u pravu. . .
Napomena: Idem u specijalizovano odeljenje za fiziku, i ne zalim se, imamo mnogo razlicitih predmeta, iz godine u godinu, i moram da kazem da svaki od profesora fizike, sa pmf-a u Nisu, sasvim lepo objasnjava fiziku, u prve dve godine imao sam laboratorijsku, racunsku i teorijsku fiziku, i cak u racunskoj fizici mi smo pored radjenja zadataka, ucili cak i teoriju, i gledali da probleme zadataka ne radimo samo matematicki, vec da sa fizickog stanovista posmatramo problem, i da tako lakse uradimo zadatak, sto je bilo zanimljivo. . . Sad u trecoj godini, imam od predmeta mehanika sa teorijom relativnosti(Me.Teo.R. ili Ma.S.Te.R.), atomsku i molekularnu fiziku(A.M.F.), i fizicku elektroniku (F.E.). . . U okvitu Me.Teo.R. - a radimo oscilacije i talase, ali protkano izvodima, i integralima, i diferencijalima, naravno ajnstajnovu teoriju relativnosti, kao i opstu teoriju relativnosti. . .
U okviru A.M.F. - a dodirujemo deo kvantne mehanike, dok kod F.E. - a radimo poluprovodnicku tehnologiju i slicno. . .
tako da cak ako volis fiziku, ne moras se znojiti oko ispita, ali to mogu govoriti tek kad pocnem da studiram. . .
E ljudi + jedva cekam 4. razred jer tad imamo astronomiju, modeliranje u fizici, fizika mikro necega. . . Tako da je fizika divota. . . barem sto se mene tice. . .
Vi se smejete, jer sam ja drugaciji. Ja se smejem, jer ste svi vi isti...