Posto ovo, sto cete procitati, kod nase zapadne sabrace spada pod "nepozeljnu" istoriju iliti "bizantijsku" ili cak "velikosrpsku" istoriju, molim da se sledece ima u vidu:
- Srbi (u izvornom znacenju) tj. proto-Srbi oznacavaju SVA danasnja SLOVENSKA plemena.
- Ovo nije "velikosrpska" istorija (tacnije izvodi iz iste) vec autenticna proto-Srpska tj. Slvoenska istorija, koju Zapad (pi !) pokusava da zatre iz raznih razloga u koje na ovom forumu necu ulaziti.
Dakle, rec je o NASIM precima i korenima, ova istorija nam samo nagovestava koliko smo bili iznad svih, koliko smo veliki sada, ALI i koliko smo surevnjivi i bratoubilacki nastrojeni medju sobom :tuca: , na moju i vasu veliku zalost.
Elem, cisto da saperete smrad trulezi koji se siri od Rima na ovamo, pratite link...
http://www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?t=13134
Naravno, ne obracajte paznju na "komentare" tipa "hrastove podmornice" i sl. Shvaticete vec o kakvom je tipu ljudi rec.
Zivelo Slovenstvo, ziveli mi :drinking:
E,da

"SLOVO" (iz koje je znatno kasnije izvedeno "Sloveni") potice od cinjenice da smo mi imali jedno od prvih pisama na svetu (ako ne i prvo) koje se zvalo, verovatno, "srbica". A "Nemci" su bili nemi, tj. mutavi jer ga nisu imali

I, za kraj....nije laz......mi smo Rimljanima (tacnije Kviritima) preneli "padeze" i neke glagole tipa "dati, videti" i sl. (mi smo bili "Etrurci")...u prilog tome: Samo Slovenski narodi imaju padeze i NIKO drugi na svetu

Al' smo popularni, nismo ni znali....ajd' ziveli braco (i seke)