Ok, upravo odgledah prvu epizodu.
Kao prvo i prvo, da apsolviramo činjenicu:
Samo zamislite Cumberbatcha koji nije prebledeli UNDEAD
Van toga lik je faca, samo je malo usiljen i karikira na trenutke. I plašim se njegovog osmeha. Votson je klasično fenomenalan, i drago mi je što su se kod ovoga pozabavili i njegovim bubicama jer ni u jednoj adaptaciji do sada nije dovoljno posvećeno pažnje razlozima zašto se on pronašao srećnim u tom odnosu sa Šerlokom. Kad smo kod toga, znao sam da će u modernoj verziji svi da tripuju da su njih dvojica pederi
Sviđa mi se detalj sa ubacivanjem teksta (ono sa porukama ili sa ispitivanjem leša), i ugrađivanje moderne tehnologije u Šerlokov proces dedukcije (očekivao sam da će mnoge stvari biti uprošćene) Ne sviđa mi se manjak kreativnosti kod muzike jer se tokom cele epizode vrti 20 jednih te istih sekundi Ričijevog cigu-ligu fazona. A cigu-ligu smo već vezali za odnos RDJ-evog Šerloka i raspadnute violine. Ustvari sad kontam da je i tih 20 sekundi skoro u notu prepisana melodija iz uvodne špice za Dekstera
E da, drago mi je što Lestrad konačno više nije totalni debil
I što se prve epizode tiče, kao što rekoste fantastičan uvod, naravno da pizdim što ima samo tri epizode i naravno da sam se pokidao od smeha kada