Slazem se da je ostajanje na jednoj vestini totalna glupost... kada bih trenirao samo Wing Chun ( inace ovaj sport je mnoooogo dobra stvar ) i kada bi me neko oborio na zemlju slobodno bih mogao da mu se sagnem ( izvinjavam se na izrazu ). Tako da je najbolje napredovati u vise pravaca.
Sto se tice ninjicu, trenirao sam ga i nimalo mi se nije svideo....sve je previse komplikovano. Kada bih dosao u situaciju koju je Duk napomenuo... to znaci da ko god da te je uhvatio za ruku ne planira da te pusti i dosta je ozbiljan da te povredi, tako da se totalno slazem sa sivim vukom, uletis lepo sa serijom direkata i zavrsis pricu... po meni si time onesposobio protivnika i izbegao vecu tucu u kojoj si i ti mogao da popijes batine.
Ja licno treniram EFS - Eclectic Fighting System je borilačka veština bazirana na više borilačkih sistema. To su: Wing Chun, Filipinoindonežanski sistemi, Judo, Box, Thai Box, Savate, Brazilski Jiu-Jitsu.
Ja mogu da se snadjem sa ovime u veliki broj situacija... bilo to 1 na 1ili vise njih, bilo to da je nozem na mene ( ili palicom ), bilo to da je to na zemlji iliti parter itd...
da ne duzim mnogo...ako hocete sport... ne sport, nije ovo sport ovo je umece ubijanja. Ako vas ovo zanima i zelite da mozete da se snadjete u vise slucajeva a ne samo ako je 1 na 1 goloruko onda bi mogli da razmislite da trenirate ovu vestinu.
Pogledajte i recite mi svoje misljenje i pitajte ako vas nesto zanima
http://www.efs.org.yu/
It Pisses Me Off When I See Weaklings. I Feel Like I Wanna Crush Them!