U al je ova tema zamrla, mislim niko nista ne pise...
Kao prvo adekvatniji naziv za ovu temu je propas fudbala na prostoru bivse SFR Jugoslavije.
Ja iskreno mislim da ima izlaza, ali najveci problem ka tom izlazu predstavljaju navijaci, tacnije navijacke grupe, i odredjeni pojedinci u navijackim grupama, kao i sam raspad Juge. Ovako moja teorija, da nije bilo raspada, bili bismo svetska sila u fudbalu, dobro moz\da i ne bismo ali svakako u vrhu, zatim manimo sad to, da nisu bila sranja i da ne postoji netrpeljivost izmedju naroda na prostoru bivse juge sve bi bilo ok,naravno neko je prevaziso stanje mrznje a neko nije i dalje ga usadjuje u svoje potomke,sto znaci lose po sam razvoj drzava, pa i po sport, jer ti isti sa tom mrznjom uclanice se u neku navijacku grupu i ici ce na utakmice zbog kvazi navijanja, ali ustvari ide samo zbog nabijanja pesnica u tudje lice, sto mislim da je debilno za sport, tuca na utakmicama, strasno.
I konacno izlaz iz krize fudbala, sledeca fora da se oformi sistem zajednicke lige tako bi svi srpski hrvatski i ostali veliki timovi oformili jednu jaku jadransku ligu, poceo bi transfer igraca medju tim timovima i drzavama, tako da bi generalno timovi bili jaci, i svake godine ove nase drzave imale ucesnika u evropskim takmicenjima, lakse bi se sastavljale i reprezentacije, i fudbal na balkanu bi procvetao, ali to je samo moja misao i ideja, realizacija je teska mozda tek kroz desetak godina kda se sve ovo malo iscisti od tih losih pojedinaca u navijackim grupama.