Kurta MVP! Kurta MVP!

Naravno, odma' posle Rakocija, nažalost.
Šteta, nijansica je falila. Prvo, smo sami krivi, trebalo je bolje čuvati Rakocija i pikenrol na buđavog Goluma. Dobro, mogli smo dobiti i bez toga, al' zakazao nam je defanzivni skok. Golum se naskak'o u napadu u drugom poluvremenu, a vrlo bitnu loptu je uzeo Robi, kao životinja, između trojice. Stvorili smo čudovište koje nas je uništilo.

Ali, mogli smo proći i sa time, da nije bilo grešaka: Gist se u finišu nagrešio, mada je sve nadoknadio sa one dve trojke, ali ono najbitnije, izbijenu loptu Nejtu iz ruku kod rutinskog kupljenja slobodnjaka, nije uspeo da spere. E, sa svim tim sranjima nismo mogli. Možda su nam mogle i sudije malo pomoći, jebote sa ovim kriterijumom koji je postavljen za baletsku predstavu, mi igramo kao bez jedne noge. Rakocije nas jeste uništio, svaka mu čast, al' zaštićen je ko beli medved. Sipa Peri lakat u facu, Pera dobija ličnu. Zapne o Katinu nogu (koji je uz to povlači da ne bi napravio faul!), dobije ličnu. Generalno su dobili mnogo lakih poena sa penala, ne baš kao Real prošle nedelje, al' i to nas je sjebalo. I na kraju, sudbina nas je sjebala, jer da je Vujke bio tu, to je još nekoliko sigurnih poena i manje grešaka. Milisave, nesrećo, sa tim izgubljenim loptama. A još je u grču i strahu, nije smeo da šuta par puta. Kecman u padu, što već rekoh, trojke samo 1/6, promašio i zicer.
Uglavnom, popravili smo se malo, al' ne dovoljno za ovakvog rivala. Uz još napretka dobijamo Montepaski, a možda bi mogli uz neko ludilo i u gostima da ih dobijemo, nisam ih gledao, al' izgleda da nisu isti sa Boom i bez. Ja se ne nadam prolasku dalje od početka, 3. mesto je za mene uspeh.
Sad da se divimo se Kurti: asistirao 7 puta (ubedljivo najviše na utakmici), iznudio dosta faulova i bio siguran sa penala, jedan dobar ulaz, samo jedna izgubljena lopta, jedino još sa šutem iz daljine kuburi, al' vratio nas je u život sa NBA trojkom na minus 11. Uostalom šta ga boli patka, ako mogu svi da se lože na onog Teodosija što šuta svaku tekmu 3/10, može i on. Samo nek' je napad siguran kad ga on vodi.
I na kraju, potez večeri ne pripada Janu sa onim zakucavanjima, već Slobodanu Šarencu i KOŠTUNICI!