[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4586: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4588: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4589: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /includes/functions.php on line 4590: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3765)
www.tolkien.rs • Pogledaj temu - NOVE KNJIGE

NOVE KNJIGE

Koje ste čitali i šta biste preporučili

Moderatori: High Duke, rinsvind

Re: NOVE KNJIGE

Postod Opus u Pon Jan 03, 2011 7:52 pm

skrobonja covek koji je ubio teslu vec trece izdanje sto ga stavi kao najprodavaniji domaci nf roman mozda mu ponove nakot

stilos isto nase pisce krenuo da objavljuje prvo ovog momka odozdo a sada i price za decu 21 veka isidore bjelice sa nekakvim robotima na slici

lepo nam je pocela nova godina

nevolim ef smor su dugi serijali pa me privuku tako ti pisci ko kej koji izdaju posebne romane a cujem da lepo pise ali ovde ga niko ne voli moracu da probam sada kad je cena bedna

moram naci onu devojcicu masu rebic i njenu knjigu samo neznam ko je izdavac
Član
Član

Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:42 pm

Postod Orion u Uto Jan 04, 2011 10:27 am

Nisam ni ja mislio nešto za Keya da je previše dobar, ali zaista odlično piše, iskoristi, za te pare, takav kvalitet, to je bukvalno poklon.
Ista priča- više ništa duže od trilogije ne čitam. Nemam više ni vremena ni živaca za serijale na enti broj...
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Sub Nov 17, 2007 2:01 am

Postod Orion u Sre Jan 05, 2011 11:39 am

Izgleda je i Tigana na popustu- 450 din.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Opus u Sre Jan 05, 2011 4:58 pm

videcu onda i to hvala

vise volim nf steta sto nemaju vise toga kao simons nego bezveznog vindza

da nije i prolaz na popustu
Član
Član

Postod Orion u Čet Jan 06, 2011 12:12 am

Nije Prolaz
Da, puno imaju više epske nego naučne fantastike.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Opus u Sub Jan 15, 2011 9:08 pm

hvala orione iskoristio akciju lagune i postao pa ostaje da se vidi koliko ponosni vlasnik gomile nf knjiga a i malo ef

profil knjiga objavila kori doktorov mali brat

koliko se secam dobio je i neku nagradu za taj roman o grupi dece u skorasnjoj budcoj americi koja hakerisu i izazivaju nemire ali nije mi toliko zanimljivo kao mehanicka devojka koja je iste cene

trebao bi da je izasao jan mek donald nekrovil ali nikako nisam mogao da ga nadjem

ranije je objavljen u monolitu u kojem i zombi outsove a govori o buducnosti u kojoj se mrtvi ozivljavaju i korisate za rad znam malo glupava tema ali imam poverenje za coveka koji je napisao onakve dve knjige

prolaz kronina je u stvari samo prva od tri knjige nemojte da se zeznete ja sam mislio da je jedna jedina

carobna knjiga ce da objavci jos vampirskih dnevnika sto cve reci nastavaka prve cetiri knjige pa bi se reklo da se to prodaje

izasla rejcel mid promrzlina druga knjiga vamprirske akademije a prvu imate na trideset posto popusta na sajtu lagune kad vec pricamo o vampirima

evro giunti ima neku trilogiju o decaku koji zivi u londonu gde su sve one statue koje krase london u stvari zivuce no nisam upamtio ni ime ni pisca a izdali su i drugu knjigu koska smeka

mnb neka proveri sanderson je izvaljivao neke gluposti o pederima tip je mormon i religijski fanatik a znam da te to interesuje

citam dzona rajta zlatno doba i odusevljen sam koliko je covek lud ima u jednoj recenici vise zapletenosti i imaginacije i radnje nego neki pisci u citavim trilogijama a svaka cast prevodiocu ono je stvarno bilo kucka za dobro prevesti
Član
Član

Postod Shieldmaiden u Sub Jan 15, 2011 9:51 pm

Korisnikov avatar
Zla Teta®
Zla Teta®

Pridružio se: Sre Jan 23, 2002 8:54 pm

Postod Orion u Ned Jan 16, 2011 1:04 am

Nekrovil sam video u Laguninoj knjižari, doduše samo jedan primerak, onako nasred drugih knjiga, prilično
neobično- pa ko voli, nek pogleda, valjda imaju još toga. Ja ga neću pazariti, poskup mi je, preko 900 din, a i
nisam Mekdonaldov fan..
Pročitao Tiganu, kvalitetno, Key je nesumnjivo dobar pisac. Lepo gradi likove i zaplet, i taman čarobnog koliko treba,ne zatrpava čitaoca gomilom vilenjaka, patuljaka i ostalih živuljki.
Mehaničku devojku sam pročitao pre NG, i oduševio se.
Aj, ja mislio da je Prolaz završen :( . Ako nije, ne verujem da ću nastavljati s njim. Prvi deo mi je bio odličan, druga knjiga već osetno slabija. Uništenje Amerike i postapokaliptični svet mnogo bolje je davno odradio King u Utočištu.
Kronin još mora mleka ( il piva :da: ) piti da nadmaši Stevu Kralja.
Vampir- knjige uvek idu :) .

Nema na čemu Opuse, uživaj u čitanju. Čuo sam da im je akcija produžena, i u februar.
Ako već nisam, da vam preporučim i dva njihova trilera : U Šumi- Tana Frenč, i Tajna Istorija- Dona Tart. Ovaj drugi triler je na popustu. Oba su izvanredna, pogotovo Tajna istorija- ne daju se ostaviti.
Pročitao i Anđeologiju- Danijele Trusoni. Sukob ljudske rase i Nefilima, anđela. Za moj ukus možda malo previše
uštogljeno i religiozno, ali ne sporim kvalitet.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Opus u Ned Jan 16, 2011 2:04 am

mislim da je prevod rajta odlican a videcu da nabavim sto pre ostale dve knjige jer mislim da mimo dugog sunca i duologije o trojancima na marsu nista slicno po ambiciji ludila nije objavljeno kod nas izuzimam bespuce i stvorenja svetlosti i tame jer je to po jedna knjiga

mada me jako i podseca na vulfa zelaznija i mek donalda po tome sto sticem isti utisaak kad sam citao njihove knjige kako se koristi nf pojmovima i zamislima kroz na momente teatralan stil zarad humora simons je suvise ozbiljan za tako nesto

i sto se svakih par stranica hvatam za glavu sta mu je padalo na pamet kako ideje tako i recenice a to vazi za sva cetiri koja sam pominjao

ja nigde nisam video nekrovil mek donalda kada sam isao u laguninu knjizaru u novom sadu a bas sam trazio da bih navukao popust ali sada sam se ispucao za neko vreme

onda pretpostavljam da je andjeologija ok ja sam se sustrucavbao jer mi je delovalo kao paranormalna romansa ali ne u dobrom smislu a skupa je knjiga

ako imas volje orione mozes li mi samo reci da li je prevod mehanicke devojke los jer mislim da se neko zalio na to

sto se prolaza tice ja cu se odluciti kada procitam knjigu a svakako nesto ne najavljuje nastavak

onda smo napredovali kada knjige o vampirima imaju prodju jos samo da se ljudi naviknu na nf i na konju smo
Član
Član

Postod Orion u Ned Jan 16, 2011 11:27 am

Nekrovil je čini mi se Paladinovo izdanje, tako da tu ne važi popust Lagune. Ja sam video samo jedan primerak, kao da je zalutao tu, ali verovatno ih ima još.
Što se tiče Mehaničke devojke, čuo sam da se dosta ljudi žalilo na prevod. Ja baš nisam toliko dobar s engleskim da bih mogao pouzdano primetiti te ispuštene finese u prevođenju. Par rečenica mi je zvučalo čudno, ponegde mi je red reči bio malo specifičan, ali ništa u tolikoj meri da mi bitno pokvari čitanje. Roman je stvarno sjajan, odavno nisam čitao bolje sf delo.
Meni je nešto drugo bio problem, s ta dva izdanja Kombib-Kompjuterska biblioteka, Zoin vrt. To su Mehanička devojka i
Anđeologija. Ako iz nekih razloga oćete brzo da izgubite vid, onda kupite te dve knjige :( . Pogotovo ako čitate noću uz lampu, kao ja. Malo crnjaka, ali bukvalno je tako : u životu nisam video sitnija, manja slova. Nadam se da će u budućnosti imati
neki normalni font, da se ne gube oči čitajući njihove knjige.
Korisnikov avatar
Član
Član

Postod Mo u Pon Jan 17, 2011 1:08 pm

Ah ti iz kompjuterske biblioteke stvarno nisu normalni sa velicinom fonta. Ima vec vise od nedelju dana kako se patim s mehanickom devojkom. Em je roman dosta spor, em ima gomilu azijtskih imena, cudnog voca, malo cerilice malo latinice, grešaka, čudnog prevoda i sta sve ne i onda te velicna fonta ubije totalno u pojam :?

Kori Doktorov Mali brat svaka preporuka. Glavni junak jeste 17 godišnji tinejdžer i pisano je iz njegovo ugla ali vrlo umesno. Dopalo mi se sto je uspeo da napise roman a da ne pomislim da je tinejdžer shvatio smisao života, svaka cast

Sto se tiče Rajta, pa u početku mi je bilo dosta tesko dok nisam pohvatala ko sta koga čega, ustrojstvo sveta i ostalo al posle uhodavanja knjige su mi proletele. Žao mi je što Neor nije uspeo kao izdavačka kuća, baš su imali oko za naslove

Alnari izdao Uporište III, cijena prava sitnica 630.00
...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Opus u Sre Jan 19, 2011 1:42 am

nije problem ni font ni cirilica cak bih voleo vide cirilice u izdanjima vec samo da prevod mehanicke devojke valja posto o knjizi citam samo pozitivno

kod doktorova mi je problem sto je on pisao knjige koje me nisu zanimale pa ne znam kakav je a ovo mi deluje ko neuromant za decu a ne daje mi se novac za koji mogu kupiti nekrovil ili mehanicku devojku

za nekrovil sam mislio na popust od deset posto koji redovno daju na vise od tri knjige

rajt je nenormalan covek sa obrtima unutar obrta i ludim humorom ali on namerno koristi one stvari koje odbijaju citaoce od nf a to su tehnojezik i preteska tematika koji ne odgovaraju usputnim citaocima dok su kod njega cestio izvor opako britke parodije i ironije i humora

poceo drud den simonsa tek sam na pocetku i za sada obecava da ce biti ravno teroru po teroru i knjizevnosti a i spominje odmah na pocetku teror

dvoumio sam se izmedju drud i covek koji je ubio teslu i prolaz sta cu sledece da citam

ne pratim ef pa ako neko moze da mi objasni zasto korisnici na youtube pisu kod reklama za igre prestola stalno hodor u komentarima
Član
Član

Postod Pauleta u Sre Jan 19, 2011 10:07 am

Slika
Korisnikov avatar
Član
Član

Pridružio se: Uto Okt 05, 2004 4:47 pm

Postod Mo u Sre Jan 19, 2011 4:43 pm

...........................................................
http://www.edemo.co.rs/
...................................
Korisnikov avatar
ribica
ribica

Pridružio se: Sub Dec 13, 2003 5:41 pm

Postod Opus u Čet Jan 20, 2011 5:05 pm

Član
Član

PrethodniSledeća