Nemam neki poseban razlog za Linux, samo mi se svideo Ubuntu, ono kao osveženje, pa rek'o da isprobam, pa ću videti. To je glavni razlog. Osim toga, u zadnje vreme samo pišem i prevodim na GoogleDocs, ne igram igrice, ne radim u maksovima i kedovima (fala spolovilu), tako da mi Ubuntu dobro zvuči jer je mali, brz, siguran za net, kol'ko sam čuo, mada nije da sam imao nekih problema te vrste na Win. Tako da, ne znam, videću kako ću se snaći sa ovim, pa ću videti. Ne verujem da ću totalno preći na neki Linux, faliće mi AutoCAD, Rhino, Max i Vray, jeste da mogu imati Blender kojem ništa ne fali, al' to je potpuno drugi interfejs i način rada od onog na koji sam navikao, moraću opet da se zajebavam sa učenjem toga. A dosad nisam našao nikakvu opensource zamenu za AutoCAD, ovo što sam video su sve neki siromašni rođaci.
Probao sam i manual instalaciju da uradim, i to mi je prsl'o, al' me mrzelo da pamtim grešku. Nije ni došlo do instalacije, sat vremena je skenirao i pripremao nešto. Sutra ću.
Pravio sam root na 8GB, home od 10GB, a na swap sam stavio 1GB, pročitao sam da je to dosta. Imam 2GB RAMa. Al dobro, poslušaću te za tvoj recept, samo još nekih 10GB da oslobodim. Jedva sam i za ovo prostora raskrčio.

I sve sam to radio sa USBa, skinuo iso i program da mi napravi instalaciju na USB (uputstvo sa ubuntu sajta). Jedino sam 10.10 pokušao sa CDa, ista stvar.
Ne znam dal' je problem sa bilo čime od Linuxa, pa i ta Anaconda, jer je moj drug na puno kompova instalirao 10.10 sa tog CDa, jedino meni neće. Možda je nešto do mog laptopa, HDDa, čitao sam forume, neki se kune da je rešio problem tako što je konvertovao hard disk da bude nonRAID, jer kao Ubuntu neće na RAID. Ma, jedno pitanje, 1000 odgovora.