Ovo je staro, sećam se da sam se iznervirala i prvi put kad sam čitala. To što je Andrić bolji pisac od Tolkina i što je zaslužio Nobela sigurno ne znači da Tolkin ni na koji način nije kvalitetan pripovedač kako reče ovaj u obrazloženju. No u to vreme je bilo mnogo većih predrasuda u književnim krugovima prema ovakvoj fantastici, a ima ih i danas. Ni u drugoj konkurenciji ne bi Tolkin dobio Nobela sigurno, da se ne zavaravamo.
Inače, iz principa NIKAD ne čitam komentare na vesti naših medija, a još manje mi pada na pamet da ih ostavljam. Nećeš nikog od komentatora ubediti kakav je Tolkin pisac, a samo ćeš pogubiti živce. Plus, ni meni samoj se ne bi dopalo da mi neko kaže da je Andrić smarač koji ne zaslužuje pažnju, to sigurno ne bi poboljšalo moje mišljenje o njegovom konkurentu ako ga nisam čitala
Meni ne izgleda da autor članka ima nešto protiv Tolkina, samo je iskoristio njegovu popularnost da naglasi koliki je Andrićev uspeh, što je btw. potpuno suvišno i nepotrebno. Ali sigurno nije prvi put da Novosti objavljuju nešto što se podrazumeva da bi popunile prostor, debele su to novine a nema uvek o čemu da se piše
What if you slept? And what if, in your sleep, you dreamed? And what if, in your dream, you went to heaven and there plucked a strange and beautiful flower? And what if, when you awoke, you had the flower in your hand? Ah, what then?