Ja moram da priznam da sam dosta pozaboravljala knjigu
tako da ću verovatno zvučati senilno...
Nekoliko obzervacija:
- Margaery koja prelaže brotherly threesome, pukla sam od smeha. Bizarno je, ali se uklapa. Nisam očekivala sise. Pretpostavljam da su se već pojavile u Tudors, koju nisam baš pratila full. Sviđa mi se Margaery. Znala sam da će biti verzirana i droljasta čim sam čula ko će da je glumi. Naravno da je kao lika nisam zamišljala tako, ali mi baš i ne znamo puno o njoj iz knjiga... jer i nije toliko bitna. I naravno da će ona roknuti Džofrija, babu će da izbace garant.
- Brienne je sjajna, možda malo prevelika
Ne mogu a da ne razmišljam kako će se Jaime i ona uklopiti, što fizički što glumački, jer sam pomalo skeptična da ova ženska ume da odradi dramske sekvence. Ali moram da se nadam!
- Shae Sansina sobarica?
Really? Ne sećam se tog detalja. Kako god, mislim da je krajnje vreme da ukažem na to kako se naježim kad god Shae uleti u kadar
Akcenat, gluma, pojava... jedva čekam da je Tyrion zadavi.
- Speaking of, bilo je baš dosta Tyriona u epizodi. Volela bih da su scene sa predlaganjem planova za Mirselu urađene malo komičnije i brže, ali budući da većina gledaoca ni ne zna wtf is Myrcella, moralo je ovako. Pycelle&brada - spot on. Ali propustili su zlatnu priliku da povežu priču o Harenhalu sa Aryinim putešestvijem.
- Šta još? Theon. Vrlo dobro. Ali Damphair je trebalo da ga davi, to bi bio dobar dramski efekat. Ali onda bi već dovoljno zbunjenoj publici trebalo detaljnije objasniti Udavljenog boga...
- Aryin deo sam skoro potpuno zaboravila. Sve čega se sećam je da Yoren umire. I zar nije Lomi zaginuo kasnije? Svejedno; dobra scena.