Evo, ja sam odigrao dosta egzibišn mečeva protiv kompa, pride dve LŠ, ma, crveni karton ni u najavi. Al' dobro. Srećom pa ima.
Da bi te ispratili igrači u kontrama, probaj da podesiš tamo u taktici ("team style"?) opciju za napad "attacking style", pa poteraj do kraja opciju "out wide" il' kako već. Prikazuje se grafički šta koja opcija radi, tako da nema greške. Možeš probati ručno podesiti neku varijantu sa tri krajnje ofanzivna igrača, ili staviti automatsku ofanzivnu varijantu. Ja sam uradio to zadnje, i uspeo na kontre da eliminišem Real iako sam imao zaostatak od dva gola.
Što se šuta tiče, jeste tako, al' nemoguće je da je to odrađeno bez ikakve logike. Iz ovog što sam igrao, naslutio sam nekako da ti šut zavisi od toga u kakvoj si poziciji, kako si se namestio, dal' ti dišu za vratom, i sl. Ne znam, fali mi još osećaja. Ali ono kad se ti namestiš za neku šutčinu, a na kraju ispadne nešto mlako i visoko, k'o da si šutnuo balon, je zaista iritirajuće. Ali najviše mi je iritirajuće po pitanju šuta to kako se lako hvataju makazice i neki leteći poluvoleji. Uz par onih svemirskih driblinga (rainbow flick, dođavola, uradiš ga sa dva klika desnog analoga i uspeva u 70% slučajeva, a u životu nisam video da je to neko uradio u ozbiljnom fudbalu), to su neke arkadne zajebancije koje mi se ne sviđaju u nečem što treba biti simulacija fudbala. Mislim, volim ja da dam gol iz makazica i volejčine, al' kad mi se jednom u 30 utakmica potrefi dobra situacija, pozicija igrača u odnosu na loptu i gol, i dobar tajming pritiskanja šuta. A ne da mi to uradi triput po meču.
A najveća zamerka mi je na lošu automatsku selekciju igrača. Sad, u uslovima ovih manje, više slobodnih dodavanja i lopti u prostor (nije ipak toliko slobodno koliko mi se u prvi mah činilo), komp mora da izabere nekog ko će da prihvati tu loptu, i to radi jako loše. Jako često ja imam nekog drugog na umu kad pošaljem tu loptu, komp izabere nekog svog, ja pritiskam L1 da promenim igrača, tu se zbrljam, i masa dobrih akcija mi je tako propala. Ili u odbrani, kad se odbije neka lopta u prostor koji niko ne kontroliše, a opasno je, pa mi komp ne izabere mog igrača koji je najbliži lopti, već iskalkuliše da je najpogodniji neki 10m odatle...
Malo sam nahvalio AI, to sve ostaje, al' evo i dve zamerke. Prvo, kad se približiš gol aut liniji u nameri da centriraš, AI te neće ni pipnuti. Prosto te ostavi da na miru centriraš. Drugo, njihovi defanzivni igrači se često jako loše nose sa mojim pritiskom na njih. Nerealno je. 10% utakmice izgubim na jurcanje defanzivaca koji beže po svojoj polovini od mojih igrača, bez želje da ispucaju loptu, dodaju nekom, a loptu im je pride dosta teško uzeti.
I tako. Instalirao sam neki patch, "PESedit" tim, 0.1 verzija, imam sva imena, grbove i dresove. Sad može jedna master liga sa Arsenalom. Uzeo bih neki slabiji tim, kao što volim, al' zajebi, težak je ovo fudbal.
I dao sam ovakav gol iz penala.