Radi meni Empire: Total War na igračkoj mašini bez problema, nema
CTD-a, potezi kompjutera su relativno kratki, nema
glitch-eva.
Ono što je problem je što je igra za retarde.
Ja jesam igrao sve TW igre od Šoguna do sada, sa svim ekspanzijama i prošao sam bar pola modova koji su napravljeni, pri čemu sam neke i sam menjao, modifikovao, čačkao, prekrajao i spajao ih sa drugim modovima.
Sa druge strane osim TW, slabo šta igram...
Homeworld 2,
HoM&M,
Elder Scrolls, što znači da i nisam neki igrač.
Nervira me što je AI totalno sjeban. Nema izazova, nema igre, ne možeš da izgubiš.
Medieval 2 je imao svojih grešaka,
Rome takođe, ali ništa što bi me nateralo da ih deinstaliram.
Sa
bilo kojom nacijom može da u roku od 40 poteza proširiš se pet puta, bez ikakvog otpora od strane kompjutera.
Strateški AI izgleda kao da mu je neko dao komandu "pravi se mrtav", a AI za bitke me podseća na scene iz ludnice, gde vidimo ludake kako neprekidno lupaju glavom u zid.
Mogu da ga gazim kako hoću, gde hoću, kad hoću...
Inače igram na VH/VH težini, pa mi nisu stvarno jasni likovi koji igraju na slabijim težinama.
Ne treba mi igra u kojoj ću prvih 20-30 poteza da ne radim ništa kako bi AI malo ojačao, ili u kojoj moram stalno da smišljam načine kako da pomognem kompjuteru...
Da ne ulazim u ostalo... na primer da kompjuter
ne ume da prebaci vojsku brodovima (iako je taj problem rešen još u
RomeTW), a tema igre su kolonijalni ratovi - u prevodu: sva ostrva i kontinenti na kojima se ne nalazi glavni grad određene nacije su potpuno bezbedni od napada te nacije.
Gledam ove naše dripce koji samo prevode strane pohvale i daju igri preko 90% (od mogućih 100%).
Sve sam ih popisao, da znam da im ništa ne verujem ubuduće.
Igru sam deinstalirao posle tri dana mučnog i veoma dosadnog igranja.
Sada čekam da izađe "Ran no Jidai" mod za
RomeTW - očekujem spektakl.